By allowing ads to appear on this site, you support the local businesses who, in turn, support great journalism.
Work begins for Bobby Ray circle drive
school projects update2
Bobby Ray Elementary renovation and expansion is in full swing. Renovation work is nearing completion in Building B and the schools new entrance will be constructed on this spot once a concrete pad is in place.

A small circle drive off Chancery Street appears on its way to approval by the state for Bobby Ray Elementary expansion.

“There are plans to construct the entry from Chancery Street as quickly as possible,” said Upland Design Group architect Allen Hill. “We do not yet have the permit from TDOT for that work to happen, but I think it’s just a formality to receive the final paperwork from TDOT at this point.”

The drive, along with several parking spaces, is part of a renovation/ expansion project at the school. It will serve as an access for visitors once the expansion is complete. Being constructed is an addition between Buildings B and C. Along with connecting those two buildings, it that will serve as the school’s new office and main entrance.

Renovation of the interior of Building B is underway.

“The redesign is to place dividing walls between the classrooms, as well as provide each classroom access to the hallway,” said Hill.

Prior to renovation, one large room was shared by multiple classrooms with only one access to the hallway. The situation caused a disruption when students from one class had to pass through another classroom to access the hallway.

A push is underway to complete that portion of the project prior to classes resuming Aug. 8.

“It has to be complete by, roughly, the first week in August,” said Hill. “It’s going to be close. It’s going to be down to the wire, but it looks like they will be ready. By the time school is back, Building B should be ready to open. I think the teachers will be rushing around to get everything arranged.”

Construction on the expansion will be ongoing throughout the 2018-19 school year. A fence has been placed to keep children out of harm’s way once school is in session.

The new entrance off Chancery will be used by the contractor during building construction as a way to further separate school activities from the construction zone.